Pravno obvestilo

Sekcija medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov v operativni dejavnosti (v nadaljevanju: Sekcija) se bo na svojih straneh trudila zagotavljati točne in najnovejše podatke, vendar opozarja uporabnike spletnih strani, da so besedila informativnega značaja, zato ne jamči in ne prevzema nobene odgovornosti za njihovo točnost in celovitost strani. Vsi uporabniki objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.

Niti Sekcija niti katerakoli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ni odgovorna za občasno nedelovanje strani, za morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij, zato ne odgovarja za nobeno škodo ali neprijetnosti, ki bi izhajale iz obstoja spletnih strani, iz dostopa do in/ali uporabe in/ali nezmožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh in/ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini, ne glede na to, ali so bili obveščeni o možnosti take škode.

Ker obstajajo na spletni strani www.soms.si (spletna stran Sekcije) določene povezave na druge spletne strani, ki niso v nikakršni povezavi s Sekcijo in nad katerimi Sekcija nima nadzora, Sekcija ne more jamčiti in tudi ne prejemati ali posredovati pritožb glede točnosti vsebin katerekoli spletne strani, za katero nudi povezavo ali referenco, in ne prevzema nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

Sekcija si pridržuje pravico, da kadarkoli in kakorkoli, delno ali v celoti spremeni, dodaja ali odstrani vsebine, objavljene na spletni strani www.soms.si, ne glede na razlog ter brez predhodnega opozorila. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.

Vsa besedila in fotografije na spletnih straneh www.soms.si so avtorska dela in kot taka zaščitena z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah (Ur. l. 21/1995), vključno s spremembami in dopolnili (Ur.l. RS, št. 9/2001, 30/2001, 85/2001 Skl.US: U-I-149/98-36, 43/2004, 58/2004 Odl.US: U-I-200/02-12, 94/2004-UPB1, 17/2006, 44/2006-UPB2, 139/2006, 16/2007-UPB3, 68/2008). Vsako kopiranje in razmnoževanje vsebin na spletni strani www.soms.si je prepovedano oz. dovoljeno ob privolitvi avtorjev, privoljenju lastnika spletne strani ali izpolnitvi pogojev, ki so navedeni za posamezno avtorsko delo.

Sekcija izjavlja, da bo z osebnimi podatki obiskovalcev in uporabnikov te spletne strani (www.soms.si) ravnala v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

PIŠKOTKI
Za pravilno delovanje tega spletišča se na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki.

Kaj so piškotki?
Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo spletišče ob vašem obisku shrani na vašem računalniku ali mobilni napravi. Spletišču omogoča, da si za določeno časovno obdobje zapomni vaša dejanja in prednostne nastavitve (kot so uporabniško ime ali geslo, jezik, velikost črk in druge nastavitve), zato jih pri obisku spletišča ali brskanju po straneh ni treba vedno znova vpisovati.

Kako uporabljamo piškotke?
Cookie Script – Ta piškotek je obvezen za shranjevanje nastavitev delovanja piškotkov. PHP Session – Ta piškotek se uporablja za pravilno delovanje spletne strani in spletne trgovine Google Analytics – Ti piškotki se uporabljajo za pripravo poročil, ki nam omogočajo izboljšati uporabniško izkušnjo. Te informacije se zbirajo v anonimni obliki.

Nadzor nad piškotki

Če želite, lahko ohranite nadzor nad piškotki in/ali jih zbrišete, – več o tem v aboutcookies.org. Izbrišete lahko vse piškotke, ki so že na vašem računalniku, tudi večino brskalnikov lahko nastavite tako, da preprečijo njihovo namestitev. V tem primeru boste morda morali ročno vnesti nekatere nastavitve vsakič, ko boste obiskali spletišče, nekatere storitve in funkcionalnosti pa mogoče ne bodo delovale.